Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling toont eerste schets van binnenkant nieuwe attractie Symbolica

07-11-2016, 17.47 uur

De Efteling heeft een eerste ontwerp onthuld van de binnenkant van de nieuwe attractie Symbolica. Vanaf de hoofdentree komen bezoekers straks binnen in een statige paleiszaal, die dient als voorshow. In deze ontvangsthal worden de gasten welkom geheten door lakei O.J. Punctuel.

De lakei staat op een sierlijke trap met in zijn handen een lange lijst met regels. Zijn stem wordt ingesproken door Efteling-entertainer en -ontwerper Jeroen Verheij. Terwijl hij de regels uitlegt, komt plotseling mascotte Pardoes tevoorschijn. Hij nodigt de gasten uit om samen een reis te maken door het Paleis der Fantasie van koning Pardulfus, via een geheime doorgang.

Vervolgens stappen bezoekers in een karretje dat hen door de verschillende vertrekken van het paleis leidt. De passagiers gaan volgens het bijbehorende verhaal op audiëntie bij de koning van het Rijk der Fantasie. In theorie kunnen 1400 personen per uur een ritje maken.

De lakei en Pardoes zijn twee van de in totaal tien bewegende figuren in Symbolica. Deze zogeheten animatronics worden geleverd door de Amerikaanse robotbouwer Garner Holt.

De Efteling steekt 35 miljoen euro in de darkride, die vergelijkbaar wordt met Fata Morgana en Droomvlucht. Volgend jaar zomer vindt de opening plaats. Het Paleis der Fantasie is in totaal meer dan zestig bij zestig meter groot, staat in een persbericht.Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be