Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Duinrell

Ook roetveegpieten in Duinrell: 'Respect voor ieders mening'

07-11-2016, 21.46 uur

Duinrell stapt dit jaar gedeeltelijk af van Zwarte Piet. Tijdens een groot Sinterklaasfeest in het pretpark is een deel van de Pieten niet meer zwart. Er komen ook roetveegpieten met vegen op het gezicht, meldt een woordvoerder aan Looopings.

Duinrell gaat eind deze maand door het leven als het 'Landgoed van Sinterklaas', naar verluidt het "grootste Sinterklaasevenement van Nederland". Tijdens het feest komen verschillende soorten Pieten voorbij. "Ze zijn - met respect voor ieders mening - zwart en roet", zegt de voorlichter.

In 2014 ontstond nog veel commotie toen men besloot om de term 'Zwarte Piet' te schrappen. Duinrell spreekt al enkele jaren over 'Karakterpieten', die verschillende beroepen en hobby's uitbeelden. Tot nu toe waren zij wel allemaal zwart. Daar komt dit jaar verandering in.

Tijdens het Sinterklaasfeest in het attractiepark kunnen bezoekers een kijkje nemen in het Huis van Sinterklaas, bij de Pietenschool, bij paard Amerigo en in de Pakjeskamer. Er zijn daarnaast dagelijks concerten, een Pietendisco en een Pietenparade.

Afgelopen weekend werd bekend dat ook Attractiepark Slagharen deels overstapt op schoorsteenpieten met roetvegen. Toverland heeft daar nog geen beslissing over genomen.

Meer Duinrell
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be