Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Bloemencorso met Efteling-thema in Valkenswaard

05-11-2016, 16.22 uur | Reacties

Tijdens het bloemencorso in Valkenswaard komen volgend jaar veel Efteling-figuren voorbij. Het beroemde Brabantse corso, dat op 10 september 2017 plaatsvindt, werkt nauw samen met het attractiepark. Het thema is '65 jaar Efteling in Bloemen'.

"Meerdere gesprekken hebben plaatsgevonden over de mogelijkheden van een hechte samenwerking tussen de jubilerende Efteling en het Valkenswaardse corso", schrijft de organisatie in een persbericht. "Dit heeft geleid tot een prachtig concept dat de komende maanden verder wordt uitgewerkt."

De Efteling-parade moet "vernieuwend en verfrissend" worden. Ontwerpers van de corsowagens krijgen hulp van tekenaars van het attractiepark. Tijdens het corso zijn ook bekende Efteling-karakters aanwezig.

Corso Valkenswaard vindt jaarlijks plaats op de tweede zondag in september. Gemiddeld komen er dertigduizend mensen op het evenement af.

In 2013 brachten corsobouwers al een eerbetoon aan de Efteling. Eén van de praalwagens stond toen in het teken van Peter Reijnders, die in de jaren vijftig en zestig de technieken bedacht voor veel taferelen in het Sprookjesbos.

Meer Efteling
Reacties
Vanwege Europese regelgeving verschijnt het reactieveld alleen wanneer Facebook-gebruikers ingelogd zijn in hun browser en in hun account toestemming hebben gegeven voor het gebruik van plug-ins. Als niet aan die voorwaarden is voldaan, zijn er geen reacties zichtbaar.
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be