Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Winter Efteling barst los: elf weken lang wintersferen

13-11-2016, 20.37 uur

De Efteling staat de komende elf weken in het teken van lichtjes, kampvuren en sneeuw. Morgen gaat de Winter Efteling van start, met speciale attracties en extra entertainment. Ten opzichte van voorgaande edities verandert er weinig.

Het Kinderspoor is omgebouwd tot een vierhonderd meter lange langlaufbaan. Bezoekers kunnen op meerdere plekken de Sneeuwprinses en de Vuurprins ontmoeten. In het Sprookjesbos en op het besneeuwde Anton Pieckplein zijn veel figuren de afgelopen weken vervangen door winterse varianten.

De gevel van Villa Volta komt na zonsondergang tot leven met behulp van een projectieshow. In tegenstelling tot vorig jaar is er geen projectie bij De Vliegende Hollander.

Op de Speelweide in het Reizenrijk staat een grote tent met horecagelegenheden en een vernieuwde ijsbaan. De bouw van de ijsattractie werd overschaduwd door de dood van een 37-jarige medewerker. Hij kwam om het leven bij een ongeluk met een heftruck.

Tijdens de Winter Efteling openen de poorten een uur later dan gewoonlijk: om 11.00 uur. De Vliegende Hollander en de Piraña zijn gesloten. Andere buitenattracties blijven in bedrijf zolang de weersomstandigheden het toelaten.

De Python gaat 13 tot en met 15 december dicht vanwege onderhoud. Bij het huisje van Roodkapje in het Sprookjesbos wordt nog gewerkt. Stuntshow Raveleijn draait tot en met 8 januari. Op 19, 20 en 26 november en 3 en 4 december zijn Efteling-abonnementen niet geldig vanwege een bedrijfsevenement.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be