Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractie- en Vakantiepark Slagharen

Voor het eerst roetveegpieten in Attractiepark Slagharen

06-11-2016, 16.08 uur

Tijdens een groot Sinterklaasfeest in Attractiepark Slagharen komen dit jaar voor het eerst ook 'roetveegpieten' voorbij, met zwarte vegen op het gezicht. Dat laat een woordvoerder weten aan Looopings. Het pretpark wil naar eigen zeggen "een neutrale positie" innemen in de discussie over Zwarte Piet.

"We zoeken een tussenweg tussen roetveegpieten en traditionele Zwarte Pieten, welke geen associatie mogen hebben met donkere mensen en de slavenhandel." Dat wil zeggen: geen gouden oorringen en andere stereotyperende uiterlijke kenmerken.

De term 'Zwarte Piet' wordt bovendien niet gebruikt. "Sinterklaas komt dus met zijn Pieten naar Slagharen." Het attractiepark denkt een geschikte tussenoplossing bedacht te hebben. "Wij vinden in de eerste plaats dat het een kinderfeest is en moet blijven", aldus de voorlichter.

Het Sinterklaasevenement vindt plaats op zondag 27 november. Op promotiemateriaal dat gebruikt wordt, zijn nog wel alleen Zwarte Pieten te zien. Binnenkort worden er nieuwe foto's gemaakt, waarop ook de schoorsteenpieten staan.

Meer Attractie- en Vakantiepark Slagharen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be