Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Océade

Populair waterpark Océade gaat definitief dicht

03-11-2016, 12.11 uur

Het subtropische zwemparadijs Océade in Brussel gaat permanent dicht. Op 8 januari 2017 sluiten de deuren. Dat heeft de directie vanochtend bekendgemaakt. "Met spijt, verbittering en onbegrip", zegt een woordvoerder. Vorig jaar trok het bekende waterpark nog zo'n 250.000 bezoekers.

Océade moet plaatsmaken voor een nieuwbouwproject met winkels, woningen en kantoren. Tienduizenden mensen tekenden een petitie om de Brusselse waterattractie te laten blijven. Dat mocht niet baten. 67 medewerkers raken hun baan kwijt.

Het zwemcomplex opende in 1988. Er zijn veertien glijbanen, waaronder de Hurricane - naar verluidt de snelste van Europa - en de Barracuda - de langste duo-glijbaan van België.

Océade en het naastgelegen miniatuurpretpark Mini-Europe zijn eigendom van Thierry Meeùs, de zoon van Walibi-oprichter Eddy Meeùs. Ook Mini-Europe hangt een sluiting boven het hoofd.Meer Océade
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be