Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Phantasialand

Phantasialand blundert met tweet over Oekraïne

31-10-2016, 13.36 uur

Het Duitse pretpark Phantasialand bemoeit zich met de Nederlandse politiek. Op het officiële Twitter-account van het attractiepark verscheen per ongeluk een tweet over het associatieverdrag tussen de Europese Unie en Oekraïne.

Daarin wordt gejubeld over de uitslag van het Nederlandse referendum dat op 6 april werd gehouden. "32% opkomst. 61% TEGEN. Uitslag officieel geldig. #NEEisNEE", staat in het bericht. Blijkbaar is een social media-redacteur van Phantasialand fel tegen de samenwerking tussen de Europese Unie en Oekraïne.

Alain Garnier is hoofdverantwoordelijk voor de Nederlandse marketing en communicatie bij Phantasialand. Hij is telefonisch niet bereikbaar voor commentaar.

Een uur na de tweet kwam het park alsnog met een reactie. "Excuses voor de vorige retweet. Deze is per ongeluk aangeklikt. Het is niet onze bedoeling geweest op dit thema te reageren."

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Phantasialand
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be