Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Parc Astérix

Bizar gezicht: achtbaan in Parc Astérix half afgebroken

31-10-2016, 22.05 uurBeeld: Fans du Parc Astérix

Bezoekers van het Franse pretpark Parc Astérix zullen raar opkijken bij het zien van de achtbaan Le Vol d'Icare. De rollercoaster uit 1994 is deels afgebroken voor een grootscheepse opknapbeurt. Alleen de ondersteuningen staan nog overeind.

Dat blijkt uit foto's van een fansite. De baan zelf wordt vervangen, waardoor de attractie er momenteel kaal bij staat. Het is de bedoeling dat de familiecoaster weer opengaat in het voorjaar van 2017. Volgend jaar opent er ook een nieuwe achtbaan.

Le Vol d'Icare ('De Vlucht van Ikaros') werd gebouwd door de Duitse firma Zierer. De baan is elf meter hoog en 410 meter lang. Passagiers zitten achter elkaar in karretjes voor vier personen.

Meer Parc Astérix
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be