Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
PortAventura World

Cirque du Soleil keert terug naar Spaans pretpark na conflict

01-11-2016, 16.01 uur

Cirque du Soleil is komende zomer weer te zien in het Spaanse pretparkresort PortAventura World. Tussen donderdag 6 juli en zondag 13 augustus 2017 wordt de voorstelling Varekai opgevoerd. Dit jaar bleef het beroemde theatergezelschap weg vanwege een conflict.

Het was eigenlijk de bedoeling dat Cirque du Soleil vanaf 2014 vijf jaar lang steeds een nieuwe show zou presenteren. Afgelopen zomer bleek echter dat er een oude voorstelling op het programma stond: Amaluna, dezelfde als in 2015. Dat zag PortAventura niet zitten.

Daarop werd besloten om alle shows bij het attractiepark in Salou te schrappen. Cirque du Soleil week uit naar het Belgische Knokke. Nu zou de vertrouwensbreuk zijn opgelost.

In 2015 trok de show Amaluna in PortAventura nog 115.000 bezoekers. De nieuwe productie Varekai is komend jaar ook te zien in Amsterdam, van 20 tot en met 23 april.



Meer PortAventura World
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be