Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling onthult: hoeveel figuren komen er in de nieuwe attractie Symbolica?

30-10-2016, 21.40 uur

Looopings kan weer een tipje van de sluier oplichten over Symbolica, de nieuwe Efteling-attractie voor 2017. De overdekte attractie - vergelijkbaar met Droomvlucht en Fata Morgana - krijgt in totaal tien bewegende poppen, zogeheten animatronics.

Dat bevestigt een woordvoerster van de Efteling aan Looopings. Tijdens een ritje ontdekken bezoekers de geheime gangen van het Paleis der Fantasie. Ze maken dan ook kennis met de bewoners van het paleis, waaronder Efteling-mascotte Pardoes.

De tien animatronics in Symbolica worden enorm geavanceerd, belooft de voorlichtster. "Het aantal animatronics is wellicht niet heel uniek, maar de bewegingen wel. Die worden vrij uitgebreid en daardoor erg realistisch."

De figuren worden geleverd door de Amerikaanse robotbouwer Garner Holt, bekend van zijn werk voor pretparken van Disney en Universal. Garner Holt verzorgde ook de pratende pop van baron Gustave Hooghmoed in de voorshow van dive coaster Baron 1898, al is die minder geavanceerd.

Welke karakters in Symbolica komen te staan, wil de Efteling nog niet kwijt. "In de aanloop naar de opening maken we daar steeds meer over bekend." De nieuwe attractie opent in de zomer van 2017.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be