Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kolmården

Spectaculaire houten achtbaan tot nader order dicht

28-10-2016, 11.53 uur

Eén van de spectaculairste houten achtbanen ter wereld staat tot nader order stil. De bouwvergunning van rollercoaster Wildfire in het Zweedse pretpark Kolmården is onverwachts ingetrokken. Mogelijk moet de 57 meter hoge attractie zelfs helemaal gesloopt worden.

De overheid is van mening dat de achtbaan veel impact heeft op het milieu. "Dat roept veel vragen op, die niet worden beantwoord in een gedetailleerd plan", luidt het oordeel. De beslissing betekent technisch gezien dat Wildfire afgebroken moet worden.

Directeur Christer Fogelmarck reageert verbaasd. "Het is een bizarre dag", zegt hij. "Ik ben verdrietig en ontzet." Op dit moment is de toekomst van de rollercoaster onzeker.

Wildfire opende afgelopen juni. De houten achtbaan gaat drie keer over de kop, met een maximumsnelheid van 113 kilometer per uur. Ook voor aanvang van de bouw waren er al veel problemen met de vergunning.

Meer Kolmården
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be