Movie Park Germany

Movie Park presenteert lay-out van Star Trek-achtbaan: drie keer over de kop

25-10-2016, 18:09 uur | Reacties

De nieuwe Star Trek-achtbaan Operation Enterprise in Movie Park Germany gaat drie keer over de kop. Dat onthult het Duitse pretpark vandaag in een video op YouTube. Directeur Thorsten Backhaus doet het volledige baanverloop van de rollercoaster uit de doeken.

Een rit begint met een voorwaartse lancering richting een dertig meter hoge 'tophat'. Het treintje haalt de heuvel net niet, waarna passagiers achteruit vliegen. Een tweede lancering stuurt een trein achterwaarts een veertig meter hoge 'twisted halfpipe' in. Daarna volgt een derde lancering vooruit, met 90 kilometer per uur. Dit keer komt de trein wel over de heuvel.


ZIE OOK: Nieuwe Star Trek-achtbaan in Movie Park is compleet

De rest van de tweeënhalve minuut durende rit bestaat uit een 'immelman loop', een 'heartline roll', een scherpe gekantelde bocht van honderd graden, een kort indoor-gedeelte, drie heuvels die 'airtime humps' worden genoemd, een spiraal ('helix') en een 'zero-gravity roll'. Vervolgens vliegen inzittenden de remmen in.

Bij de lancering wordt gebruikgemaakt van ektromagneten. Omdat er met een wissel wordt gewerkt, kunnen er meerdere treinen tegelijk op de baan rijden.

Voor de bouw van Operation Enterprise schakelde Movie Park de Duitse firma Mack Rides in. Volgend voorjaar vindt de opening plaats.ZIE OOK: Movie Park Germany onthult uniek element in nieuwe lanceerachtbaan: 'twisted halfpipe'

Reacties