Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Betrapt: kwajongens bekladden attractie in de Efteling

26-10-2016, 12.29 uurBeeld: Sebastiaan Heijer

Twee jongens hebben dinsdagmiddag een Efteling-attractie beklad. Met een zwarte stift sloegen ze toe in de wachtrij bij houten achtbaan Joris en de Draak. Een oplettende bezoeker zette de nietsvermoedende jochies op de foto.

Een van de jongens stond op de uitkijk, terwijl de ander hun namen en de datum op een houten paal schreef. Omstanders die het zagen gebeuren, grepen niet in.

"Helaas komt dit kwajongensgedrag weleens voor", reageert een woordvoerster van het pretpark. "Door de sociale controle die er in de Efteling is, door gasten én medewerkers, gelukkig niet vaak."

De rij voor Joris en de Draak is een geliefde plaats voor vandalisme. Op veel plekken staan namen, scheldwoorden en telefoonnummers op de wanden geschreven. Vorig jaar werden twee kinderen betrapt die hun namen op een muur zetten terwijl hun moeder toekeek.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be