Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Avonturenpark Hellendoorn

Avonturenpark Hellendoorn gaat roken in wachtrijen verbieden

24-10-2016, 14.20 uur

Het wordt verboden om een sigaretje op te steken in de wachtrijen van Avonturenpark Hellendoorn. Vanaf volgend jaar is het niet meer toegestaan om te roken in de rij voor een attractie, bevestigt een woordvoerder aan Looopings.

"Bijna al onze wachtrijen bevinden zich in de openlucht", legt de voorlichter uit. "Als kinderen daar een tijdje moeten stilstaan, wil je niet dat ze last hebben van sigarettenrook." Of er ook aparte rooklocaties komen, wordt nog bekeken.

Het Overijsselse pretpark wilde de maatregel eigenlijk al eerder doorvoeren. "Maar als je het doet, moet je het goed doen. Dus inclusief het instrueren van het personeel en het neerzetten van duidelijke borden." In Avonturenpark Hellendoorn hangt nog wel een sigarettenautomaat. Die gaat mogelijk verdwijnen.

De Efteling maakte afgelopen week bekend dat het rookbeleid in het attractiepark binnenkort wordt aangescherpt. Wat de nieuwe regels gaan inhouden, is nog niet bekend.

Duinrell, Burgers' Zoo en DierenPark Amersfoort zijn nog aan het nadenken over eventuele maatregelen. In parken als Drievliet, Toverland en Walibi Holland is roken in de wachtrijen al langer verboden. Binnenkort overlegt branchevereniging Club van Elf over een gezamenlijk rookbeleid.

Meer Avonturenpark Hellendoorn
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be