Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Cinecittà World

Nieuwe directeur moet Italiaans pretpark uit het slop trekken

26-10-2016, 18.08 uur

Het noodlijdende Italiaanse pretpark Cinecittà World heeft een nieuwe directeur aangesteld. Stefano Cigarini moet de grote problemen van het themapark gaan oplossen. Cinecittà World, gelegen in de buurt van Rome, lijdt sinds de opening in 2014 forse verliezen. De bezoekersaantallen vallen tegen.

Cigarini heeft ervaring bij parken als Rainbow MagicLand en Zoomarine in Italië en Ferrari Land in het Spaanse Salou. Cinecittà World staat in het teken van films. "We moeten ervoor zorgen dat onze bezoekers zich echt wanen op een filmset, alsof het acteurs zijn", vertelt de directeur in een interview.

Daarvoor wil Cigarini bekende films en tv-programma's binnenhalen. Ook wil hij de themagebieden in het park opnieuw verdelen. Verder overweegt hij om goedkopere entreebewijzen te introduceren. "Bijvoorbeeld een middagticket voor 12 euro." Een regulier entreebewijs kost nu 31 euro.

Er zou achter de schermen een financiële herstructurering nodig zijn. "De bouw van het park kostte 140 miljoen euro. Ik moet aandeelhouders ervan overtuigen om extra kapitaal te investeren." In Cinecittà World staan onder meer drie achtbanen, een vrijevaltoren en een simulator.

De nieuwe directeur wil een voorbeeld nemen aan Universal Orlando Resort in het Amerikaanse Florida. "Dat is naar mijn mening het mooiste attractiepark ter wereld, niet in de laatste plaats vanwege het Harry Potter-themagebied."

Meer Cinecittà World
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be