Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Speelstad Oranje

Verboden voor kinderen: nieuw 18 plus-pretpark in Drenthe?

21-10-2016, 12.48 uur

Drenthe krijgt mogelijk een pretpark dat alleen bedoeld is voor volwassenen. Ondernemer Hennie van der Most wil zijn gesloten attractiepark Speelstad Oranje ombouwen tot een 18 plus-speelparadijs. Kinderen zijn niet welkom. Ook senioren met kleinkinderen mogen thuisblijven.

In het vakantiepark bij Speelstad Oranje worden op dit moment asielzoekers opgevangen. Als zij zijn vertrokken, hoopt Van der Most het adults only-park te kunnen openen. Het contract over het asielzoekerscentrum loopt eind 2017 af.

De eigenaar wil nog niet prijsgeven hoe het park er precies uit komt te zien. "Het wordt uniek", vertelde hij op BNR Nieuwsradio. "Een doe-park, anders dan anders. Met de mogelijkheid om te overnachten en uitermate geschikt voor bijvoorbeeld personeelsfeesten."

Speelstad Oranje was een overdekt pretpark voor de jeugd. Er stonden onder meer een zweefmolen, een vrijevaltoren, een achtbaan en een schommelschip. In september vorig jaar gingen de poorten dicht vanwege tegenvallende bezoekersaantallen.

Meer Speelstad Oranje
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be