Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Phantasialand

Paniek in Phantasialand om meisje (4) dat Isis heet

23-10-2016, 18.41 uur

De ouders van een 4-jarig Nederlands meisje dat Isis heet, hebben besloten om haar naam te wijzigen na een bezoek aan Phantasialand. In het Duitse pretpark ontstond vorig jaar zomer onrust toen moeder Dorinda Jansen-Spierings haar dochtertje kwijtraakte en hard "Isis! Isis!" riep.

Veel bezoekers keken vervolgens verschrikt om zich heen, omdat ze de term 'Isis' associeerden met terroristische organisatie ISIS (Islamitische Staat Irak Syrië). Dat vertellen de ouders in gesprek met de Volkskrant.

In Phantasialand twijfelden de Nederlandse ouders voor het eerst aan de voornaam van hun kind. Inmiddels zijn ze weken uitzoekwerk, acht maanden wachttijd en 1000 euro aan advocaatkosten en griffierechten verder. Isis heet tegenwoordig Isabelle.

"Sommigen zeggen dat je voor terroristen wijkt met een andere naam, maar ik kijk naar het belang van mijn dochter", aldus Jansen-Spierings.

In 2014 kwamen in Nederland nog 101 baby's ter wereld als Isis. Een jaar later, na de opkomst van de gelijknamige terreurorganisatie, waren dat er nog maar vijf.

Meer Phantasialand
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be