Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Artis

Nieuw olifantenverblijf Artis wordt vier keer zo groot

18-10-2016, 17.45 uur

De olifanten in Artis krijgen de ruimte. Volgend jaar opent de Amsterdamse dierentuin een nieuw olifantenverblijf van vierduizend vierkante meter. Dat is vier keer zo groot als het huidige verblijf.

De eerste contouren van het verblijf zijn al te zien, meldt Het Parool. Op een voormalig parkeerterrein worden op dit moment rotspartijen in elkaar gelast. Die bestaan uit een metalen constructie waar beton tegenaan wordt gespoten.

Alles in het verblijf moet stevig genoeg zijn, legt ontwerper Thijs de Zeeuw uit. "Olifanten zijn namelijk behoorlijke slopers. Met hun slurf zuigen ze zo een tegeltje van de muur." Er wordt ook een zwembad aangelegd van vijftig meter lang en vier meter diep. Voor bezoekers komt er een wandelpad onder het waterniveau.

Eén van de bewoners van het nieuwe verblijf wordt het pasgeboren olifantje Sanuk, dat afgelopen weekend ter wereld kwam.

Artis wil geleidelijk alle oude hokken vervangen door ruimere en meer natuurgetrouwe terreinen. Het aantal diersoorten is inmiddels teruggebracht van 1600 naar 900. Vorig jaar werd de roofdierengalerij gesloopt.

Meer Artis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be