Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nature Wonder World

Plan voor Limburgs gigapretpark wordt concreet: nieuwe ontwerpen

15-10-2016, 07.30 uur

Er zijn nieuwe ontwerpen vrijgegeven van Nature Wonder World, een gigantisch attractiepark dat in het Zuid-Limburgse Brunssum moet komen te liggen. Miljonair Jean Gelissen is al vijf jaar bezig om het immense droomproject te realiseren. Het plan voor het grootste pretpark van de Benelux wordt steeds concreter.

Na overleg met adviesbureaus uit Los Angeles en Londen heeft Gelissen zijn concept wel rigoureus aangepast. Eigenlijk wilde hij alle zeven wereldwonderen nabouwen in Limburg. Die opzet was niet realistisch, erkent de ondernemer nu.

Daarom komen er nog maar drie wonderen: de Amerikaanse Grand Canyon, de Mexicaanse vulkaan Paricutín en de Afrikaanse Victoriawatervallen. Elk nagebootst gebied wordt voorzien van een stuk of tien attracties. In de toekomst kan het park uitgebreid worden met nog vier andere delen: de haven van Rio de Janeiro, het poollicht, de Mount Everest en het Groot Barrièrerif.

Om Nature Wonder World ook bij slecht weer aantrekkelijk te maken, komen er ook een overdekt waterpark, een entertainmentgebied, twee hotels en een casino. In totaal is het terrein 125 hectare groot. Daarvan wordt in eerste instantie 85 hectare bebouwd. De Efteling - nu nog het grootste pretpark van de Benelux - heeft een omvang van 72 hectare.

Nature Wonder World moet jaarlijks 2.350.000 bezoekers trekken om rendabel te zijn. Het beoogde budget, de geplande openingsdatum en de opzet zijn de afgelopen jaren vaak gewijzigd. Initiatiefnemer Gelissen snapt de verwarring, meldt dagblad De Limburger. "Het plan hangt al zo lang boven de markt, dat het geduld opraakt en partijen zich afvragen of het initiatief een stille dood is gestorven."

Volgens Gelissen, ook de oprichter van het Limburgse attractiepark Toverland, zou de zaak nu echter in een stroomversnelling zijn gekomen. Hij heeft nog steeds vertrouwen in een goede afloop. Voor de bouw is naar schatting 727 miljoen euro nodig. Daarvoor wordt de komende tijd gesproken met mogelijke geldschieters.

De afgelopen jaren ontving Nature Wonder World al honderdduizenden euro's aan subsidie voor haalbaarheidsonderzoeken. Als het project doorgaat, dan zou een opening in 2022 haalbaar zijn.

Meer Nature Wonder World
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be