Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Duinrell

Deze winter geen asielzoekers in Duinrell

14-10-2016, 08.30 uur

Er worden deze winter geen asielzoekers opgevangen in Duinrell. De afgelopen jaren verbleven er 's winters steeds ruim zeshonderd vluchtelingen in het vakantiepark van Duinrell. Omdat de vluchtelingenstroom drastisch is afgenomen, is dat dit keer niet nodig.

Het attractiepark kreeg geen verzoek van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA). Daardoor loopt Duinrell een extra inkomstenbron mis. Het COA betaalde Duinrell de afgelopen winters voor het mogen gebruiken van zo'n 120 bungalows. Hoeveel geld daarmee gemoeid was, wil een woordvoerder niet zeggen.

Duinrell ving tussen 1997 en 2015 in totaal tien keer vluchtelingen op. De afgelopen jaren woonden er met name Syriërs en Eritreeërs in het bungalowpark.

In januari dit jaar werd een asielzoeker uit Duinrell beschuldigd van ongewenste intimiteiten bij een 45-jarige vrouw. In maart pakte de politie een asielzoeker uit Duinrell op nadat hij zijn geslachtsdeel had getoond aan een 18-jarige vrouw.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Duinrell
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be