Attractie- & Vakantiepark Slagharen

Directeur Slagharen droomt van nieuwe wildwaterbaan

13-10-2016, 19.15 uur | Reacties

Wouter Dekkers, de directeur van Attractiepark Slagharen, zou graag een nieuwe wildwaterbaan neerzetten in zijn pretpark. Dat vertelt hij in een interview met een fansite. Een 'rapid river' staat hoog op het verlanglijstje van de baas.

Zo'n waterattractie met ronde boten hoort in ieder park thuis, zegt Dekkers in gesprek met website Themeparkfreaks. "Ik zou dat een zeer mooie toevoeging vinden voor Slagharen. Het is ook goed voor de samenhorigheid, het brengt emoties naar boven. En een rapid river heeft een hoge herhalingswaarde."


ZIE OOK: Slagharen gaat oude vakantiehuisjes afbreken: plek voor nieuwe attracties

Er zijn nog geen concrete plannen, benadrukt de directeur. Wel is duidelijk dat er komend jaar tientallen oude vakantiehuisjes worden afgebroken, naast het reuzenrad. Daar komt ruimte vrij voor toekomstige uitbreidingen.

Ook een disk'o coaster, een heen en weer slingerende draaiende schijf op achtbaanrails, ziet Dekkers wel zitten. "Maar ik moet opletten niet de fout te maken dat ik het park te veel naar mijn smaak ga inrichten. Dus we moeten er zeker eerst onderzoek naar doen."

In 2017 opent Slagharen de nieuwe achtbaan Gold Rush, met drie lanceringen en een topsnelheid van 90 kilometer per uur. Achter de schermen ligt het loopingschip Traumboot opgeslagen, dat in 2014 werd afgebroken. Of die attractie nog terugkeert, is niet duidelijk. Dekkers: "Wie weet ook in het nieuwe gebied." Er is wel een grondige renovatie nodig.

ZIE OOK: Spectaculaire nieuwe achtbaan in Slagharen: drie lanceringen, 90 kilometer per uur

Reacties