Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Kermis op Dam in Amsterdam op losse schroeven

13-10-2016, 14.29 uur

De halfjaarlijkse kermis op de Dam in Amsterdam staat op losse schroeven. Na klachten van ondernemers is besloten dat het evenement voortaan nog maar één keer per jaar plaatsvindt. Het binnenstadsbestuur wil eigenlijk dat de kermis helemaal verdwijnt.

"We achten de tijd rijp om de kermis naar elders in de stad te verplaatsen", zegt bestuurder Boudewijn Oranje. "In onze ogen draagt de kermis weinig bij aan het karakter van de Dam en belast het te veel de steeds drukkere binnenstad."

De gemeenteraad steekt daar nu nog een stokje voor, weet De Telegraaf. "De kermis hoort op de Dam", reageert VVD'er Raphaël van Kraaij. "De Dam is er namelijk voor alle Amsterdammers en zijn bezoekers." Per editie levert de kermis zo'n 250.000 euro op voor de stad.

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be