Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Felle kritiek op nieuwe halloweenshow Walibi Holland

11-10-2016, 17.48 uur

De nieuwe Halloween-show van Walibi Holland valt bij veel bezoekers niet in goede aarde. Tientallen kijkers laten op internetfora en social media weten dat ze de voorstelling Trapped saai en onbegrijpelijk vinden. Fans hebben geen goed woord over voor de productie.

Normaal gesproken draait de avondshow van de Halloween Fright Nights om de grove humor van mascotte Eddie de Clown. Hij heeft dit jaar slechts een bijrol. De horrorclown komt twee keer kort tevoorschijn, maar zegt helemaal niets.

De rest van de voorstelling bestaat uit een abstracte dansact op de muziek van Donna Summer's 'I Feel Love' uit 1977. Ondertussen worden er onder meer spinnen en beelden van achtbaan Goliath geprojecteerd op een groot scherm rondom het podium. Van een duidelijk verhaal is geen sprake.

"Schaam jullie", reageert Leon van Turnhout op Twitter. "Dit is echt extreem bagger." Phil Jong laat weten: "Als iemand mij het idee kan uitleggen achter de show... Onbegrijpelijk." Ene Charlotte zegt: "Eddie verdient een veel betere show dan dit." Vinnie schrijft: "Man man man, wat een kansloze show. Jammer dit."

"Mochten er nog mensen op zoek zijn naar de slechtste Halloween-show in een pretpark ooit...", sneert Nick Meijer. "Bagger, grootste blunder ooit", vindt Demi. Mike Lazeroms noemt het "teleurstellend". Ashley: "Jammer van de show."

"Walibi heeft zojuist de slechtste Eddie-show ever laten zien", meldt een fan op pretparkforum Themepark.nl. "Echt belabberd slecht. En iedereen in het publiek is het daarmee eens." Een ander noemt het "een kunstproject gecombineerd met ballet". "Dit raakt kant noch wal." Na de eerste voorstelling steeg er boegeroep op uit het publiek.

Een woordvoerster begrijpt dat de nieuwe rol van Eddie de Clown "even wennen" is voor vaste bezoekers. "We willen vooral de enge clown laten zien die hij is. Zijn satirische trekjes is hij niet kwijt, maar pasten dit jaar niet in de show." Het pretpark heeft naar eigen zeggen gekozen voor "een audiovisueel spektakel".

Het Halloween-seizoen van Walibi Holland begon zaterdag. Trapped wordt tijdens de Halloween Fright Nights vier keer per avond opgevoerd: om 19.30 uur, 20,30 uur, 21.30 uur en 22.30 uur. Eddie de Clown viert in 2016 zijn tienjarig jubileum.

Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be