Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Gardaland Resort

Italiaans pretpark voegt virtual reality toe aan Python-kloon

08-10-2016, 15.01 uur

Benieuwd naar een ritje in Efteling-achtbaan Python met virtualreality-brillen? Het Italiaanse pretpark Gardaland voegt virtual reality toe aan de achtbaan Magic Mountain, een kopie van 'onze' Python.

Vanaf volgend jaar krijgen passagiers speciale brillen op, blijkt uit een groot aankondigingsbord dat sinds dit weekend bij de attractie te vinden is. "Een mythische tocht door de Rocky Mountains zal nooit meer hetzelfde zijn", staat in een bericht op de Facebook-pagina van het park.

Magic Mountain opende in 1985, vier jaar na de Python. De baan heeft twee loopings en twee kurkentrekkers, net als de versie in Kaatsheuvel. In 2008 werden de treinen vervangen door nieuwe exemplaren.

Veel fans reageren teleurgesteld op de beslissing om de coaster te voorzien van virtual reality. Op Facebook regent het klachten. "Iedereen weet dat een achtbaanritje draait om emoties, niet om het kijken van een film", meldt een teleurgestelde liefhebber. "Anders kun je net zo goed een simulator neerzetten." Een ander zegt: "Een ritje in Magic Mountain is nu al oncomfortabel, hoe wordt dat straks met virtualreality-headsets op je hoofd?"

Gardaland is eigendom van de Britse pretparkgroep Merlin Entertainments. Dit jaar paste Merlin al virtual reality toe bij twee attracties in Engeland: de flying coaster Galactica in Alton Towers en een nieuwe spooktrein in Thorpe Park.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Gardaland Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be