Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Toverland organiseert groot Sinterklaasfeest met Pieten

03-11-2016, 15.08 uur

Het Limburgse attractiepark Toverland zet dit jaar vol in op Sinterklaas. In de weekenden van 19 en 20 november en 26 en 27 november staat het park in het teken van Sint en zijn Pieten. Hoe die Pieten eruit gaan zien, is nog niet bekend.

"Wij zullen hierin het Sinterklaasjournaal volgen", zegt een woordvoerster. "Sinterklaas is een Nederlandse traditie die, net als andere tradities, mee verandert met zijn tijd." Het Sinterklaasjournaal begint op woensdag 9 november.

De directie van omroep NTR noemde het aanpassen van Zwarte Piet eerder "onomkeerbaar en vanzelfsprekend". RTL kondigde afgelopen maand aan af te stappen van Zwarte Piet en over te gaan op pieten met roetvegen, zogenaamde Schoorsteen Pieten.

De Pieten in Toverland zullen jongleren, steltlopen, muziek spelen, een dansworkshop geven en mee in de attracties gaan. Ook is er een Sinterklaasshow, een Pietendisco en een meet and greet. De twee overdekte themagebieden Land van Toos en Magic Forest zijn geopend.

Onlangs maakte Toverland bekend dat een gepland oud en nieuw-feest niet doorgaat. "Nieuwe concepten ontwikkelen kost veel tijd en energie", luidde de verklaring. "Daarom hebben we besloten om vol passie Sint en Kerst vorm te geven."

Meer Attractiepark Toverland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be