Energylandia

Pretpark vraagt fans om hulp: 'Welke achtbaan moeten we bouwen?'

03-10-2016, 20:34 uur | Reacties

Een groot pretpark schakelt de hulp van fans in voor de bouw van een gigantische nieuwe achtbaan. Attractiepark Energylandia in Polen twijfelt voor seizoen 2018 tussen twee rollercoasters: een mega coaster van de Zwitserse fabrikant Intamin en een vergelijkbare baan van de Nederlandse firma Vekoma.

Op de Facebook-pagina van het park verschenen promotievideo's voor beide achtbanen. Kenners kunnen hun mening achterlaten. "Laat ons horen wat jullie vinden van de ontwerpen", aldus Energylandia. "Jullie commentaar zal zeker meespelen bij onze beslissing."


ZIE OOK: Spectaculaire lanceerachtbaan Formula maakt testritjes

De Polen willen naar eigen zeggen "een van de grootste en snelste mega coasters van Europa" neerzetten. "De baan moet op zijn minst in de top drie komen te staan."

Energylandia opende in 2014. Inmiddels staan er zeven achtbanen. Dit seizoen werd de Vekoma-lanceerachtbaan Formula 1 in gebruik genomen. Volgend jaar openen nog eens drie exemplaren, waaronder een waterachtbaan van Intamin en een family boomerang coaster van Vekoma.ZIE OOK: 'Coasternerds' ontwierpen Zweedse topachtbaan

Reacties