Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Energylandia

Pretpark vraagt fans om hulp: 'Welke achtbaan moeten we bouwen?'

03-10-2016, 20.34 uur

Een groot pretpark schakelt de hulp van fans in voor de bouw van een gigantische nieuwe achtbaan. Attractiepark Energylandia in Polen twijfelt voor seizoen 2018 tussen twee rollercoasters: een mega coaster van de Zwitserse fabrikant Intamin en een vergelijkbare baan van de Nederlandse firma Vekoma.

Op de Facebook-pagina van het park verschenen promotievideo's voor beide achtbanen. Kenners kunnen hun mening achterlaten. "Laat ons horen wat jullie vinden van de ontwerpen", aldus Energylandia. "Jullie commentaar zal zeker meespelen bij onze beslissing."

De Polen willen naar eigen zeggen "een van de grootste en snelste mega coasters van Europa" neerzetten. "De baan moet op zijn minst in de top drie komen te staan."

Energylandia opende in 2014. Inmiddels staan er zeven achtbanen. Dit seizoen werd de Vekoma-lanceerachtbaan Formula 1 in gebruik genomen. Volgend jaar openen nog eens drie exemplaren, waaronder een waterachtbaan van Intamin en een family boomerang coaster van Vekoma.



Meer Energylandia
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be