Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling-componist begint met muziek van nieuwe attractie Symbolica

03-10-2016, 16.38 uur

Er wordt hard gewerkt aan de muziek voor de nieuwe Efteling-attractie Symbolica. Componist René Merkelbach is begonnen met het maken van de soundtrack voor de darkride. Dat laat hij weten op de Facebook-pagina van zijn bedrijf Audiocult.

De Tilburgse musicus en producer is sinds 2006 huiscomponist van het Brabantse attractiepark. Hij verzorgde muziek voor attracties en sprookjes als De Vliegende Hollander, de Piraña, Assepoester, Joris en de Draak, Raveleijn, PandaDroom, Aquanura en Baron 1898.

Verder bedacht hij deuntjes voor talloze shows, entertainmentacts, tv-series, games en commercials. Merkelbach componeerde in 2000 ook de kenmerkende melodie voor de Pardoes Promenade, de uitgestrekte laan vanaf de hoofdingang naar Symbolica.

De afgelopen jaren werkte de Efteling voor het opnemen van attractiemuziek samen met Brussels Philharmonic. Het Belgische symfonieorkest kwam onder meer in actie voor fonteinenshow Aquanura en dive coaster Baron 1898.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be