Efteling

Ingrijpende werkzaamheden bij oudste stukje Efteling

30-09-2016, 19:30 uur | ReactiesFoto: @ramonheeren, @eftelwesley

De Efteling neemt een van de oudste gedeeltes van het pretpark op de schop. Twee belangrijke pleinen, het Witte Paardplein en de Sint Nicolaasplaets, worden verbouwd. Het gebied krijgt een nieuwe uitstraling, staat in een memo voor Efteling-medewerkers.

Het terras bij restaurant Het Witte Paard wordt flink uitgebreid. Door middel van een nieuwe strook beplanting is het terras straks gescheiden van de looproute. De kiosk die op het plein te vinden was, staat tijdelijk naast de Kleine Zweefmolen op het Anton Pieckplein. Ook worden er ondergrondse kabels en leidingen vervangen.


ZIE OOK: Efteling vernieuwt restaurant Droomvlucht: salades, smoothies, fruit en tosti's

De komende weken zijn de historische pleinen afgesloten, vanaf de spoorwegovergang bij eettentje In de Gelaarsde Kat tot aan de Sint Nicolaasfontein. Het naastgelegen Ton van de Venplein is tijdens de werkzaamheden alleen bereikbaar via het Anton Pieckplein.

Verder worden er bomen weggehaald in het perkje tegenover toiletgebouwtje 't Gemack, zodat andere planten meer ruimte en licht krijgen. Op andere locaties verdwijnen bomen waarvan een deskundige heeft vastgesteld dat de levensverwachting korter is dan vijf jaar. Er komen nieuwe bomen voor in de plaats.

ZIE OOK: Efteling heropent historisch plein na verbouwing

Reacties