Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Parque de Atracciones de Madrid

Pretpark reageert op commotie over speciale homodag

01-10-2016, 13.00 uur

Een speciale Gayday in een Spaans pretpark houdt de gemoederen flink bezig. Op Facebook krijgt Parque de Atracciones de Madrid veel commentaar op de beslissing om een homodag te organiseren in het attractiepark. "Wat een slecht voorbeeld voor de jeugd!", schrijven boze ouders op de Facebook-pagina van het park.

"Erg vervelend als gezinnen met kinderen hiermee geconfronteerd worden", zegt een ander. "Dit is een slechte zaak."

Het pretpark snoert homofobe critici de mond. In een reactie laat het Parque de Atracciones weten: "Wij denken dat kinderen die de Gayday bijwonen zullen zien dat het normaal is om elkaar te benaderen met respect in plaats van met haat. Wij zorgen ervoor dat iedereen een fantastische dag heeft. Tot ziens!"

De omstreden Gayday vond afgelopen weekend plaats. Er kwamen iets meer dan duizend mensen op af. Eregast was de Spaanse zangeres Ruth Lorenzo, bekend van haar deelname aan The X Factor en het Eurovisiesongfestival.

Meer Parque de Atracciones de Madrid
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be