Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Bezwaren tegen nieuwe attracties Toverland ongegrond verklaard

29-09-2016, 14.19 uur

Goed nieuws voor Toverland. Het Limburgse pretpark mag doorgaan met plannen voor een enorme uitbreiding. Vrijwel alle bezwaren die twee buurtbewoners tegen de toekomstplannen hadden ingediend, zijn ongegrond verklaard.

Dat heeft de gemeente Horst aan de Maas bekendgemaakt na het behandelen van de bezwaarschriften. Wel wordt de verkeersafwikkeling in het plan in de toekomst duidelijker omschreven.

De twee bezwaarmakers voorzien grote problemen als het attractiepark de komende tien jaar groeit van 24 naar 75 hectare. Ze klagen over uitzichts-, licht-, geluids- en verkeershinder, maar volgens de gemeente is daar nauwelijks sprake van.

Toverland heeft plannen voor een nieuw themagebied met attracties in 2018. Ook wil men een kantoorgebouw en een hotel neerzetten. Daarnaast wordt de hoofdingang verplaatst. In 2023 hoopt het park een miljoen bezoekers per jaar te trekken.

Halverwege oktober beslist de gemeenteraad definitief over het bestemmingsplan.

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Attractiepark Toverland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be