Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Zoo Leipzig

Ontsnapte leeuw doodgeschoten in Duitse dierentuin

29-09-2016, 13.53 uur

In de dierentuin van Leipzig (Duitsland) is een ontsnapte leeuw vermoord. De twee leeuwen Majo en Motshegetsi wisten donderdagochtend los te breken uit hun verblijf. Een van de twee kon teruggedrongen worden in zijn hok, de ander moest worden afgeschoten.

"Dit is ontzettend droevig", zegt directeur Jörg Junhold. "Het was zeker niet de bedoeling, maar we hadden geen andere keuze. De veiligheid van mensen ging in dit geval voor." Er is eerst geprobeerd om de leeuw te verdoven, maar dat mislukte.

Er werd groot alarm geslagen toen de dieren ontsnapten. Het dierenpark, dat nog niet geopend was voor bezoekers, is ontruimd. Vervolgens probeerden personeelsleden de leeuwen te vangen. Er raakten geen medewerkers gewond.

Hoe de leeuwen konden ontglippen, is nog niet duidelijk. De jonge beesten woonden pas een maand in Leipzig. Na drie weken wennen mochten ze een week geleden voor het eerst naar het buitengedeelte van hun verblijf.

Meer Zoo Leipzig
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be