Welkom!

Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.

Help ons door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
Deze hinderlijke boodschap zal dan verdwijnen. Bedankt!
Alton Towers Resort

Horrorachtbaan The Smiler had nooit mogen draaien op dag van ongeluk

26-09-2016, 19:32 uur | Reacties

De beruchte Engelse achtbaan The Smiler had sowieso niet open mogen zijn toen er vorig jaar een huiveringwekkend ongeluk plaatsvond. Medewerkers van pretpark Alton Towers hebben de rollercoaster laten draaien bij te hoge windsnelheden.

Dat bleek vandaag tijdens de rechtszaak tegen eigenaar Merlin Entertainments. In juni vorig jaar raakten zestien bezoekers gewond toen twee treinen op elkaar klapten. Vijf passagiers hadden last van ernstige verwondingen, bij twee van hen moest een been geamputeerd worden.

ZIE OOK: Doodsangsten in horrorachtbaan The Smiler, precies een jaar na het ongeluk

Er was op de dag van het ongeluk sprake van windkracht acht, terwijl The Smiler van de fabrikant al niet meer mag draaien vanaf windkracht zeven. Dan kan een trein namelijk halverwege de baan stil komen te staan. The Smiler werd geleverd door de firma Gerstlauer uit Duitsland.

De baan is uitgerust met sensoren die aangeven wanneer de windsnelheid boven de 34 mijl per uur uitkomt, maar die zijn op de dag van het incident niet geactiveerd.

Uiteindelijk viel een lege trein stil en botste een volle trein daar bovenop, met catastrofale gevolgen. Twee personeelsleden negeerden een veiligheidswaarschuwing in het systeem. Ze dachten na het bekijken van camerabeelden dat er geen trein meer op de baan stond.

Technici van Alton Towers krijgen een bonus als attracties weinig last hebben van storingen en vaak operationeel zijn. Dat zou meegespeeld kunnen hebben bij de beslissing om de attractie toch te laten draaien, staat in een verslag van de Britse veiligheidsinstantie HSE.

Tijdens de rechtszaak werden ook voor het eerst beelden getoond van beveiligingscamera's, waarop het moment van de crash goed te zien is.ZIE OOK: Schokkende video opgedoken van achtbaanongeluk

Reacties
Bijdrage