Liseberg

Zweeds pretpark kondigt grootste dive coaster van Europa aan

27-09-2016, 12:11 uur | Reacties

Het Zweedse pretpark Liseberg gaat de grootste en langste dive coaster van Europa bouwen. De nieuwe rollercoaster Valkyria wordt ruim zevenhonderd meter lang, 47 meter hoog, met een vrije val van vijftig meter en een topsnelheid van 105 kilometer per uur. In 2018 vindt de opening plaats.

Gisteren lekte al een aantal concepten uit. Vandaag wordt de drie inversies tellende baan officieel aangekondigd tijdens een persconferentie. Geen enkele dive coaster in Europa gaat vaker over de kop. Bouwer is Bolliger & Mabillard uit Zwitserland, ook de fabrikant van dive coaster Baron 1898 in de Efteling.


ZIE OOK: Niet zomaar een zweefmolen: over de kop op 35 meter hoogte

De nieuwe coaster in Liseberg komt te liggen op de plek van lanceerachtbaan Kanonen, geopend in 2005. Die baan gaat na volgend jaar in zijn geheel verdwijnen.

En daar blijft het niet bij. Volgend jaar opent het Zweedse attractiepark een 42 meter hoge reuzenschommel met de naam Loke, de hoogste 'gyro swing' van Europa. De schommel, gebouwd door Intamin, gaat 100 kilometer per uur en komt naast de houten achtbaan Balder te staan.ZIE OOK: Zweeds pretpark sloopt onverwachts drie attracties

Reacties