Alton Towers Resort

Schokkende video opgedoken van achtbaanongeluk

22-09-2016, 10:51 uur | Reacties

Er zijn heftige nieuwe beelden opgedoken van het ongeluk met de Britse achtbaan The Smiler. In juni vorig jaar raakten zestien passagiers gewond toen twee treinen bovenop elkaar klapten. Op een nog niet eerder vertoond filmpje is te zien hoe de verwoestende crash in pretpark Alton Towers kon gebeuren.

De video, gepubliceerd door dagblad Daily Mirror, toont dat een lege trein halverwege de baan is stilgevallen. Een tweede wagon vol bezoekers staat stil op een van de twee liftheuvels, maar komt onverwachts weer in beweging. Vervolgens boort de volle trein zich met een harde knal in de stilstaande bakjes.


ZIE OOK: Doodsangsten in horrorachtbaan The Smiler, precies een jaar na het ongeluk

Wat volgt is een hoop gekrijs en gehuil. Bij twee vrouwelijke inzittenden moest later een been geamputeerd worden. Het ongeval werd veroorzaakt door een medewerker die een veiligheidswaarschuwing in het systeem negeerde.

Het filmpje verschijnt een week voordat parkeigenaar Merlin Entertainments door de rechter wordt veroordeeld voor het incident. Een jury besliste eerder dat Alton Towers zonder enige twijfel schuld verweten kan worden.

Het voorval met The Smiler is een van de ernstigste Europese pretparkongelukken van het afgelopen decennium. Sinds dit jaar is de ruim 20 miljoen euro kostende rollercoaster weer geopend voor het publiek.

ZIE OOK: Pretpark verliest kwart van de bezoekers na achtbaanongeluk

Reacties