Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
PortAventura World

Grote stroomstoring: hoogste achtbaan van Europa geëvacueerd

21-09-2016, 17.34 uur | ReactiesBeeld: @phuijsmans, @Tetesays

Een grote stroomstoring heeft het Spaanse pretpark PortAventura vanmiddag platgelegd. Rond 16.40 uur vielen plotseling alle attracties stil. Verschillende achtbanen, waaronder Shambhala - de hoogste achtbaan van Europa, moesten geëvacueerd worden.

Shambhala is 76 meter hoog. Ook de passagiers van achtbaan Dragon Khan kwamen vast te zitten, net als de inzittenden van waterbaan Tutuki Splash. Op Twitter verschenen beelden van de reddingsoperaties, die zo'n twintig minuten duurden.

Door de stroomstoring vielen de kassa's, de verlichting en de muziek eveneens uit. Het duurde ongeveer drie kwartier voor de eerste attracties weer in gebruik genomen konden worden.

De storing zou veroorzaakt zijn door een zogeheten 'brown-out', melden Spaanse media op basis van ingewijden. Het gaat om een gecontroleerde stroomuitval. Daarbij worden bepaalde delen van het elektriciteitsnetwerk bewust losgekoppeld van de stroomvoorziening als er een totale black-out dreigt, zodat andere regio's gewoon kunnen blijven werken.Meer PortAventura World