Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Phantasialand

Medewerker Phantasialand klaagt: 'We worden uitgebuit'

20-09-2016, 23.41 uur

Een medewerker van Phantasialand doet een boekje open over de "onmenselijke arbeidsomstandigheden" in het Duitse pretpark. Op nieuwssite Reddit klaagt een personeelslid over miezerige lonen, extreme onderbezetting, ontslagen, vieze restaurants en technische problemen bij attracties.

De anonieme schrijver zegt werkzaam te zijn bij de attracties in Phantasialand. "Er is sprake van een extreme onderbezetting omdat er een massale leegloop is onder het personeel. Veel collega's nemen ontslag omdat ze klaar zijn met het hele circus."

De klokkenluider verdient als vaste kracht naar eigen zeggen 8,80 bruto per uur. "Studenten en scholieren verdienen nog minder en krijgen geen bonus van 20 euro op zon- en feestdagen." Overuren worden niet betaald, beweert de werknemer.

Phantasialand zou hygiëne niet hoog in het vaandel hebben staan. "Achter de schermen ziet het park er behoorlijk ranzig uit, vooral in de snackrestaurants." Technische installaties van attracties liggen er soms belabberd bij, weet de medewerker.

Verschillende Duitse media namen het opvallende verhaal inmiddels over. Een woordvoerster van Phantasialand heeft nog niet gereageerd op een verzoek om commentaar.

Meer Phantasialand
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be