Phantasialand

Medewerker Phantasialand klaagt: 'We worden uitgebuit'

20-09-2016, 23.41 uur | Reacties

Een medewerker van Phantasialand doet een boekje open over de "onmenselijke arbeidsomstandigheden" in het Duitse pretpark. Op nieuwssite Reddit klaagt een personeelslid over miezerige lonen, extreme onderbezetting, ontslagen, vieze restaurants en technische problemen bij attracties.

De anonieme schrijver zegt werkzaam te zijn bij de attracties in Phantasialand. "Er is sprake van een extreme onderbezetting omdat er een massale leegloop is onder het personeel. Veel collega's nemen ontslag omdat ze klaar zijn met het hele circus."


ZIE OOK: Efteling-medewerkers klagen over angstcultuur: 'Vandaag of morgen gebeuren er ongelukken'

De klokkenluider verdient als vaste kracht naar eigen zeggen 8,80 bruto per uur. "Studenten en scholieren verdienen nog minder en krijgen geen bonus van 20 euro op zon- en feestdagen." Overuren worden niet betaald, beweert de werknemer.

Phantasialand zou hygiëne niet hoog in het vaandel hebben staan. "Achter de schermen ziet het park er behoorlijk ranzig uit, vooral in de snackrestaurants." Technische installaties van attracties liggen er soms belabberd bij, weet de medewerker.

Verschillende Duitse media namen het opvallende verhaal inmiddels over. Een woordvoerster van Phantasialand heeft nog niet gereageerd op een verzoek om commentaar.

ZIE OOK: Staking in Disneyland Paris: schoonmakers leggen het werk neer

Reacties