PortAventura World

Video: achter de schermen bij de hoogste en snelste achtbaan van Europa

20-09-2016, 20:09 uur | Reacties

Klik hier om je te abonneren op ons YouTube-kanaal

Over een paar weken beginnen de testritjes van de hoogste en snelste achtbaan van Europa, gelegen in het nieuwe Spaanse pretpark Ferrari Land. Looopings kreeg een exclusief kijkje achter de schermen op de bouwplaats.

Ferrari Land wordt onderdeel van pretparkresort PortAventura World in Salou. "We hopen halverwege oktober te kunnen beginnen met het testen van de rollercoaster", vertelt woordvoerder Oriol García aan Looopings-presentator Bas Boswinkel.


ZIE OOK: Trein van supersnelle Ferrari-achtbaan gearriveerd

Formule 1-coureur Marc Gené verwacht veel van de 'vertical accelerator', waarin passagiers binnen vijf seconden met 180 kilometer per uur gelanceerd worden naar 112 meter hoogte. "De ervaring wordt even intens als een ritje in een racewagen", zegt hij. "De g-krachten zijn zelfs hoger."

Naast de lanceerachtbaan, gebouwd door fabrikant Intamin, krijgt Ferrari Land onder meer vrijevaltorens, simulatoren en een racecircuit. Ook wordt er in het hart van het park een 'Ferrari Experience' gebouwd, al wil voorlichter García nog niet zeggen wat we daarvan kunnen verwachten.

ZIE OOK: Openingsdatum van Europa's hoogste en snelste achtbaan bekend

Reacties