Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Dolfinarium

Dolfijnenopvang verbreekt banden met Dolfinarium Harderwijk

14-09-2016, 08.30 uur

Opvangcentrum SOS Dolfijn wil niets meer te maken hebben met het Dolfinarium in Harderwijk. De organisatie wenst gezien te worden als onafhankelijke organisatie die losstaat van het commerciële zeedierenpark. Daarom worden alle banden verbroken.

Het Dolfinarium was jarenlang de hoofdsponsor van het onafhankelijke opvangcentrum, dat zich bevond op het Dolfinarium-terrein. SOS Dolfijn wil echter niet meer met het Dolfinarium geassocieerd worden. "Dit staat eigen ontwikkeling en fondsenwerving in de weg", zegt directeur Eligius Everaarts.

"En als non-profitorganisatie zijn we volledig afhankelijk van donaties en sponsoring." Het Dolfinarium krijgt de laatste tijd regelmatig felle kritiek van dierenactivisten.

SOS Dolfijn vertrekt per 1 januari 2017 uit het Dolfinarium. Er wordt gezocht naar een nieuwe locatie. Omdat het revalidatieproces van een bruinvis al snel zes maanden in beslag neemt, kunnen er momenteel geen gestrande dieren worden opgevangen. Verzwakte dolfijnen die nu aanspoelen, lopen de kans om geëuthanaseerd te worden.

Het Dolfinarium is ondertussen juist bezig om de reputatie te zuiveren. De komende jaren ligt de focus op attracties en educatie in plaats van op shows. Onderdeel van de koerswijziging is de bouw van een groot waterpark.

Meer Dolfinarium
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be