Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Vlaamse Efteling-fan: 'Monsieur Cannibale is racisme'

14-09-2016, 00.19 uur

Ook in België wordt geklaagd over de racistische kanten van de Efteling. Een Vlaamse Efteling-fan vraagt het pretpark om de attractie Monsieur Cannibale aan te passen. Eline Van Hooydonck vindt dat de zwarte kannibaal bovenop de molen vandaag de dag niet meer door de beugel kan.

"Ik wandelde vandaag voorbij Monsieur Cannibale in de Efteling... En jongens, dit kan toch echt niet meer anno 2016?", schrijft Van Hooydonck op Twitter over de "racistische stereotypering".

Ze draagt het attractiepark een warm hart toe, benadrukt ze. "Ben een Efteling-fan in hart en nieren, maar als je hier met een zwarte vriendin langsloopt schaam je jezelf een ongeluk." Ook het nabijgelegen Carnaval Festival "kan stúkken beter", aldus de Vlaamse fan.

In een reactie laat de Efteling weten dat het niet de bedoeling is om iemand te kwetsen. "Weet ik ook wel", antwoordt Van Hooydonck. "Hou van jullie park. Maar zou het ook niet fijn vinden om een 'blanke' zo gestereotypeerd te zien worden."

Afgelopen zomer ontstond een grote rel nadat een actiegroep tegen racisme een protestbrief stuurde naar de Efteling. Het pretpark kondigde aan graag met de klagers in gesprek te willen. Dat gesprek zou "ergens deze zomer" plaatsvinden.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be