Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Wildlands Adventure Zoo Emmen

Expert zwaar teleurgesteld over dierenpark Wildlands in Emmen: 'Gemiste kans'

09-09-2016, 23.37 uur

Het nieuwe dierenpark Wildlands Adventure Zoo in Emmen valt erg tegen. Dat schrijft recreatie-expert Hans van Leeuwen in een reportage voor tijdschrift Recreatie Totaal. Hij was behoorlijk ontgoocheld na een bezoek aan de Drentse trekpleister.

Wildlands beweert geen klassieke dierentuin te zijn, maar een themapark met attracties waar bezoekers op expeditie gaan. Daar is de deskundige het niet mee eens. "Van een expeditie is totaal geen sprake. Het is gewoon een dierentuin en niets anders. Erg jammer en een gemiste kans."

De 'belevingswerelden' maakten weinig indruk. "Je loopt er wat verloren rond. Op geen enkele manier is er meer inspiratie of beleving te vinden." Ook de attracties zijn niet bijzonder, vindt Van Leeuwen. "De drie zogenaamde attracties zijn slechts kopieën van wat we al kennen. Een oude speelruimte ligt er verloren bij."

De basis is goed, zegt de expert. "Maar om het geheel naar een internationaler niveau te tillen, zullen nog wat extra adviezen en tientallen miljoenen euro's nodig zijn. Wachten totdat de komende jaren de bomen zullen groeien, is niet voldoende."

Van Leeuwen vindt dat het management inspiratie zou moeten opdoen bij collegaparken als Pairi Daiza (België), Erlebnis Zoo Hannover (Duitsland), Phantasialand (Duitsland) en Puy du Fou (Frankrijk). "Op sommige plaatsen lijkt het wel of men alleen het hoogstnoodzakelijke heeft gebouwd en gestopt is toen het budget op was."

Meer Wildlands Adventure Zoo Emmen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be