Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling over mogelijke aanslag: 'Onrust is begrijpelijk'

08-09-2016, 14.17 uur

De Efteling begrijpt de onrust die is ontstaan naar aanleiding van nieuws over een mogelijke aanslag in het pretpark. Afgelopen zomer werd een 25-jarige moslima uit Werkendam aangehouden omdat ze naar eigen zeggen een terroristische aanslag wilde plegen in de Efteling.

"De Efteling zou in juni genoemd zijn als mogelijk doelwit voor een aanslag", staat in de verklaring die het park heeft gepublicerd. "Wij kunnen ons voorstellen dat dit voor onrust zorgt." Men benadrukt dat het dreigingsniveau naar aanleiding van het bericht niet is aangepast.

"De overheid bepaalt het dreigingsniveau in Nederland en informeert de Efteling en andere partijen proactief als dat nodig is. We hebben als Efteling nauw contact met deze inlichtingendiensten." In dit geval werd het park niet gewaarschuwd.

Er zou in de Efteling veel "sociale controle" zijn. "Uiteraard zijn we in de Efteling altijd alert op opvallende of afwijkende zaken."

Wanneer de geplande aanslag plaats had moeten vinden, is niet duidelijk. De opgepakte vrouw werd na zes weken weer vrijgelaten. Ze blijft verdachte. Volgens haar advocaat heeft ze terreurbeweging IS inmiddels afgezworen. Justitie spreekt van een "heel serieus terreurdossier", maar denkt niet dat de Efteling acuut in gevaar is geweest.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be