Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Bellewaerde

Belgisch pretpark neemt maatregelen tegen roken

08-09-2016, 18.41 uurBeeld: Laurens Top

Het Belgische pretpark Bellewaerde gaat strenger optreden tegen bezoekers die roken in wachtrijen. Bij veel attracties verschenen de afgelopen tijd opvallende antirooksymbolen. Bovendien zijn alle sigarettenautomaten uit het park verwijderd.

Dat bevestigt een woordvoerder van Bellewaerde tegenover Looopings."We willen geen heksenjacht, maar we zijn wel iets strenger geworden", zegt hij. Roken in de rijen is nu overal uit den boze, ook in de openlucht.

Medewerkers hebben de opdracht gekregen om overtreders aan te spreken. De reacties zijn wisselend, merkt de voorlichter. "De ene groep is er heel blij mee, de andere groep baalt."

De maatregelen komen voort uit een gezamenlijke beslissing van de branchevereniging voor Belgische attractieparken. Dat gebeurde na een oproep van de Belgische antirookclub Kom op tegen Kanker. Ook onder meer Plopsaland De Panne scherpte de regels dit seizoen aan.

Meer Bellewaerde
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be