Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Afbraak van gigantisch reuzenrad gaat mis: man zwaargewond

06-09-2016, 13.51 uur

Bij de afbraak van een groot reuzenrad is een medewerker zwaargewond geraakt. Dat gebeurde bij het Roue de Paris in de Belgische badplaats Nieuwpoort. De 28-jarige Nederlander Dirk Hut kwam ten val nadat het rad plotseling heen en weer begon te slingeren.

Hut stond beneden op het platform en moest wegspringen om het gevaarte te ontwijken. Hij brak daarbij zijn ribben. "Als hij niet snel opzij was gesprongen, was hij dood geweest", vertelt zijn vader aan het AD. Het slachtoffer landde tussen een stapel afgebroken onderdelen.

Twee Roemeense collega's zaten tegelijkertijd vast op het zwiepende rad. Zij kwamen er zonder kleerscheuren van af. De attractie van bijna zestig meter hoog was voor de helft afgebroken. De constructie kwam onverwachts in beweging door een gebroken staalkabel.

Het verplaatsbare rad stond de hele zomer opgesteld als een toeristische trekpleister in Nieuwpoort.

Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be