Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Hans en Grietje in de Efteling wekenlang niet te zien

06-09-2016, 19.27 uurBeeld: Eric Rovers

Hans en Grietje zijn een paar weken op vakantie. Het beroemde sprookje in de Efteling ondergaat een grote opknapbeurt. Sinds deze week staan er bouwhekken om het snoephuisje in het Sprookjesbos.

Decoraties en poppen zijn inmiddels voor onderhoud overgebracht naar een werkplaats. Ook het exterieur van het huisje wordt de komende periode onder handen genomen. Vandaag werden de kooi van Hans en de oven van de heks gesloopt.

Halverwege oktober, vóór de herfstvakantie, keren Hans, Grietje, de heks en haar blazende zwarte kat weer terug. Dat bevestigt een woordvoerster tegenover Looopings. Het huisje van de heks, ontworpen door Anton Pieck, staat al sinds 1955 in de Efteling.

Hans en Grietje zijn niet de enige sprookjesfiguren die momenteel ontbreken in het bos. Ook Roodkapje schittert door afwezigheid. Het huisje van haar grootmoeder is afgelopen voorjaar gesloopt en wordt de komende maanden opnieuw gebouwd. In november staat een renovatie op de planning voor Draak Lichtgeraakt.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be