Efteling

Efteling-fonteinenspektakel Aquanura niet meer derde grootste watershow ter wereld

03-09-2016, 21:39 uur | Reacties

Aquanura in de Efteling is niet langer de op twee na grootste watershow van de wereld. Afgelopen maand ging in China een fonteinenspektakel van acht hectare in première. Daardoor is Aquanura verstoten uit de top drie van grootste watershows.

De nieuwe voorstelling hoort bij Wynn Palace, een gigantisch luxueus 29 verdiepingen tellend hotel met 1700 hotelkamers, een casino en een spa in Macau. Boven de vijver met driehonderd fonteinen hangt een enorme kabelbaan. De bouw van het resort kostte 3,7 miljard euro.


ZIE OOK: Amerikaanse fonteinenbouwer strikt oud-directeur Efteling

De installatie voor de watershow werd geleverd door WET Design uit Californië, eveneens de firma achter Aquanura. De fonteinenbouwer was eerder verantwoordelijk voor The Dubai Fountain in de Verenigde Arabische Emiraten en The Fountains of Bellagio in Las Vegas, de andere twee voorstellingen in de top drie.

Voormalig Efteling-directeur Bart de Boer was behoorlijk trots op de notering in de top. Bij de opening van Aquanura in 2012 benadrukte hij meermaals hoe bijzonder het was dat Kaatsheuvel in één adem genoemd kon worden met Dubai en Las Vegas. Tegenwoordig promoot de Efteling de fonteinenshow als "de grootste van Europa".

ZIE OOK: Efteling test weer nieuwe versie van watershow Aquanura

Reacties