Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling-fonteinenspektakel Aquanura niet meer derde grootste watershow ter wereld

03-09-2016, 21.39 uur

Aquanura in de Efteling is niet langer de op twee na grootste watershow van de wereld. Afgelopen maand ging in China een fonteinenspektakel van acht hectare in première. Daardoor is Aquanura verstoten uit de top drie van grootste watershows.

De nieuwe voorstelling hoort bij Wynn Palace, een gigantisch luxueus 29 verdiepingen tellend hotel met 1700 hotelkamers, een casino en een spa in Macau. Boven de vijver met driehonderd fonteinen hangt een enorme kabelbaan. De bouw van het resort kostte 3,7 miljard euro.

De installatie voor de watershow werd geleverd door WET Design uit Californië, eveneens de firma achter Aquanura. De fonteinenbouwer was eerder verantwoordelijk voor The Dubai Fountain in de Verenigde Arabische Emiraten en The Fountains of Bellagio in Las Vegas, de andere twee voorstellingen in de top drie.

Voormalig Efteling-directeur Bart de Boer was behoorlijk trots op de notering in de top. Bij de opening van Aquanura in 2012 benadrukte hij meermaals hoe bijzonder het was dat Kaatsheuvel in één adem genoemd kon worden met Dubai en Las Vegas. Tegenwoordig promoot de Efteling de fonteinenshow als "de grootste van Europa".









Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be