Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Buurman Toverland protesteert tegen nieuwe attracties

01-09-2016, 17.54 uur

Als het aan een buurman ligt, gaan de ambitieuze uitbreidingsplannen van Toverland niet door. Een melkveehouder die naast het Limburgse pretpark woont, heeft bezwaar ingediend tegen de komst van nieuwe attracties. Hij vreest voor overlast.

De man voorziet grote problemen als Toverland toestemming krijgt om uit te breiden van 24 naar 75 hectare. Naast een nieuw themagebied met attracties liggen er plannen klaar voor een nieuwe entree, een kantoorgebouw, een grotere parkeerplaats en een hotel.

Volgens de bezwaarmaker zorgt de groei voor veel meer verkeersoverlast, vooral tijdens drukbezochte thema-avonden. Ook denkt hij dat hoge attracties ervoor kunnen zorgen dat hij geen windmolens meer op zijn terrein mag plaatsen. De man voelt zich naar eigen zeggen overvallen door de plannen.

Een woordvoerster van Toverland laat weten dat de melkveehouder wel degelijk regelmatig is geïnformeerd, door zowel de gemeente als het pretpark. "Zo zijn er informatieavonden en dorpsraden georganiseerd, waarvoor alle omwonenden zijn uitgenodigd", zegt de voorlichtster. "Waar mogelijk proberen wij altijd rekening te houden met onze omwonenden en hen tijdig te informeren."

Het bezwaarschrift van de boer is nu in behandeling bij de gemeente Horst aan de Maas. Toverland wil in 2020 een miljoen bezoekers per jaar trekken. Nu zijn er dat nog zo'n 700.000.

Meer Attractiepark Toverland
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be