Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Rotterdam

Nieuw Rotterdams pretpark krijgt uitkijktoren van negentig meter hoog

01-09-2016, 11.23 uur

Bezoekers van het nieuwe pretpark Speelstad Rotterdam kunnen straks dineren op negentig meter hoogte. Het attractiepark van ondernemer Hennie van der Most krijgt een grote toren met draaiende glazen bollen die langzaam omhoog en omlaag gaan.

"Pompoentorens", noemt Van der Most de aanwinst. In elke bol is plaats voor acht personen. Inzittenden kunnen vanuit de cabines een uur lang over Rotterdam heen kijken. "Dus je ziet de hele stad tijdens de maaltijd aan je voorbij trekken", vertelt de initiatiefnemer.

Speelstad Rotterdam wordt gebouwd in een voormalige afvalcentrale. Voor de uitkijktoren maakt Van der Most gebruik van de schoorstenen van het complex. "De constructeurs hebben mijn voorstel doorgerekend en het kán." Elke toren krijgt vier gondels.

In het pretpark komen verder onder meer een 36 meter hoge thrillride met een draaiend rad aan een lange arm, een lanceerachtbaan, een topspin en een kartbaan. De openingsdatum is al meermaals verschoven.

Meer Attractiepark Rotterdam
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be