Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Wildlands Adventure Zoo Emmen

'Wildlands gaat dit jaar 1,2 miljoen bezoekers halen'

31-08-2016, 19.35 uur

Het nieuwe dierenpark Wildlands Adventure Zoo in Emmen stevent dit jaar af op 1,2 miljoen bezoekers. Dat is de rotsvaste overtuiging van directeur Frankwin van Beers na afloop van het hoogseizoen.

Wildlands heeft als voornemen om jaarlijks 1,3 miljoen bezoekers te trekken. Omdat het park pas eind maart openging, volstaat in 2016 1,1 miljoen. Er kwamen tot nu toe bijna 900.000 mensen, waarvan 350.000 in de vakantieperiode.

Topdagen zoals in het voorjaar, met bijna vijftienduizend bezoekers per dag, werden in het hoogseizoen niet meer gehaald. Niet erg, vindt Van Beers. "Ik heb liever vijftien dagen met 9000 bezoekers dan vier dagen van 13.000 bezoekers", vertelt hij in het Dagblad van het Noorden.

Volgens de directeur zijn vrijwel alle kinderziektes inmiddels opgelost. In de beginperiode werd er veel geklaagd, onder meer over lange wachttijden en een gebrek aan dieren. "Dat soort klachten komt nu minder voor."

De dierentuinbaas weet nog niet of er volgend seizoen nieuwe dieren bij komen. Dat wordt later dit jaar besloten. Van Beers: "Maar groot zullen de aanpassingen niet zijn. We moeten eerst gaan sparen." Wildlands heeft een schuld van tientallen miljoenen euro's.

Meer Wildlands Adventure Zoo Emmen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be