Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Grootste virtualreality-pretpark ter wereld in Eindhoven

31-08-2016, 14.28 uur

In Eindhoven komt het grootste virtualreality-pretpark ter wereld te liggen. Komend najaar opent Enversed, een 'virtual reality center' van drieduizend vierkante meter. Bezoekers krijgen virtualreality-headsets op waarmee ze zich kunnen wagen aan virtuele games en escape rooms.

Zonder de VR-brillen zien de spelers dus niets. "Ze zitten in een virtuele werkelijkheid", vertelt medeoprichter Sander Winters in dagblad Trouw. "Ze kiezen een spel uit, zetten een bril op en zien een andere omgeving waarin ze zich kunnen bewegen."

De spellen in het overdekte attractiepark zijn bedacht door het team van Enversed. Bezoekers staan op een baan van zes bij zes meter, meestal een lege ruimte. Dankzij VR kunnen ze bijvoorbeeld rondlopen op een andere planeet, tussen de brokstukken van een gecrasht ruimteschip. Er is plaats voor zo'n honderd gebruikers per dag.

Het innovatieve pretpark is op dit moment in aanbouw op de zevende verdieping van het Veemgebouw, gelegen in het Eindhovense stadsdeel Strijp-S. Tijdens de Dutch Design Week, van 22 tot 30 oktober, wordt de eerste fase in gebruik genomen.

Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be