Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Bobbejaanland

Ophef om 'racistische' vlag in Bobbejaanland

31-08-2016, 09.44 uur

Een Amerikaanse vlag in Bobbejaanland heeft voor opschudding gezorgd. In het Belgische pretpark hangt een 'Confederate flag', die in Amerika symbool staat voor slavernij en racisme. Op social media zijn de klachten niet van de lucht.

"Sprakeloos was ik toen ik deze zag wapperen", schrijft Aline Kamalandua op Twitter. "Let's get this flag down!" Ene Johnny reageert: "Die kunnen die vlag maar beter neerhalen en zich excuseren. Die begrijpen het denk ik echt niet."

De beruchte vlag hangt aan de rand van het attractiepark, laat de Antwerpse Kamalandua weten. "Je kon hem vanaf de weg naar de parking ook zien."

Afgelopen najaar raakte Bobbejaanland ook al in opspraak vanwege de vlag, die op veel plekken in Amerika verbannen is. Toen bleek het doek in een cowboydorp te hangen.

Meer Bobbejaanland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be